Fortsetter for fullt med Naturpilotene

SPREKT TOSPANN. Sammen med Lars Maanum vil Vibeke Mæhlum ha fem nye Naturpilotkurs i høst.

Naturpilotene ble en så stor suksess at prosjektet videreføres. Vibeke Mæhlum er nå ansatt som prosjektleder og hun har som mål å bidra til enda større naturglede blant både barn og voksne. 

Naturpilotene var PBLs satsing i Friluftslivets år 2015. Til sammen ble det i løpet av året arrangert 19 kurs – ett i hvert fylke med 2000 deltakere fra både kommunale og private barnehager. Tilbakemeldingene fra våre kursdeltakere har vært svært gode. 

I første omgang settes det opp kurs i fem byer

Naturpilotene er også ett av de prosjektene som Norsk Friluftsliv og Miljødirektoratet anser som så vellykket at de har ønsket en videreføring av kursprogrammet. En utfordring PBL har takket ja til. Nylig ble Vibeke Mæhlum ansatt som prosjektleder for Naturpilotene.  

– Magiske øyeblikk og tindrende barneøyer når du gir barna opplevelser og nyttig kunnskap som de tar med seg videre i livet, det er viktig for meg, sier den nyansatte prosjektlederen Vibeke Mæhlum.

Bred erfaring

Vibeke sin jobb er nå å videreutvikle Naturpilotene til beste for både ansatte og barn i alle landets barnehager og hun gleder seg til å komme i gang med sammen med en annen nestor innen friluftsliv i barnehagene, Lars Maanum.  

– Friluftsliv er et område jeg brenner for og som det er et stort potensial for å implementere enda mer i barnehagene. Jeg gleder meg stort til å komme i gang med prosjektet og med våre nye kurs som starter opp til høsten. 

SE HER FOR KURSOVERSIKT

De yngste barna

Spesielt opptatt er hun av friluftsliv rettet mot de yngste barna i barnehagen. Det skal legges til rette for friluftsliv fra et barneperspektiv, hvor det enkle og nærmeste friluftslivet er det beste. 

– Det er så uendelig mange muligheter for å bruke nærmarka og naturen for de yngste barna, sier prosjektlederen.

Stordalen friluftsbarnehage har de tre siste årene vært en av pilotbarnehagene i prosjektet «Robuste Salten-onga» i regi av Salten friluftsråd. De to siste årene har barnehagen jobbet mye med matressurser barna kan høste gratis i naturen ved bruk av nærmarka. 

På kursene i høst kan du blant annet få servert mange gode tips fra dette prosjektet og mange andre flotte turer og opplevelser i nærmarka.